مصاحبه زنده شهردار صالحیه با برنامه رادیویی همسایه سلام

بعدازظهر روز یکشنبه 24 فروردین، محمد آگاهی مند شهردار صالحیه در گفتگوی زنده با برنامه «همسایه سلام رادیو تهران» به مهمترین دستاوردهای عمرانی، فرهنگی و بویژه نوسازی بافت فرسوده پرداخت.
آگاهی مند گفت؛ شهر صالحیه با 500 هکتار محدوده قانونی، تنها 150 هکتار از فضای آن ساخته شده است که 80 درصد از آن براساس مطالعات انجام شده مشمول شاخص های فرسودگی است.
جمعیتی بالغ بر 60 هزار نفر در پهنه های ناپایدار، ریزدانه و نفوذناپذیر سکونت دارند که مداخله دولت و مدیریت شهری را برای افزایش کیفیت زیست و سکونت آنها بسیار مهم و بااولویت بالا نشان می دهد.
از سال 1400 براساس همین نتایجی که بدست آمده است، شهرداری صالحیه بطور ویژه برای نوسازی و ارتقاء سطح تاب آوری شهر برنامه ریزی کرده است که یکی از آنها، جلب سرمایه گذاران حوزه مسکن برای ورود به بافت فرسوده است.
مهمترین مداخله شهرداری و شورای اسلامی؛ تخصیص 70 درصد تخفیف در صدور پروانه برای نوسازی پلاک های ریزدانه است که جذابیت ویژه ای را برای سرمایه گذاران ایجاد کرده و نتایج فوق العاده ای را در پی داشته است.
مفتخرم اعلام کنم که براساس گزارش شرکت ملی بازآفرینی ایران، شهرداری صالحیه پس از پایتخت رتبه دوم نوسازی و تجمیع پلاک های ریزدانه در کشور را به خود اختصاص داده است.
از سال 1400 تا 1403 مجموعا قریب به 1300 پروانه تخریب و نوسازی صادر شده و محصول آن حذف 7 هزار پلاک ریزدانه بوده و 20 درصد از عرصه ناپایدار شهر نوسازی شده است. این سیاست از توسعه افقی شهر به اراضی بایر که بافت اصلی شهر را احاطه کرده جلوگیری نموده و در شرایط اقتصادی و اعتباری فعلی، مانع از صرف هزینه و سرمایه گذاری های دولت جهت آماده سازی زمین و تامین خدمات زیربنایی نظیر آب، برق، گاز و مخابرات شده است.
در سال 1403 که بسیاری از کلانشهرها، شهرهای بزرگ، میانی و کوچک با افت متوسط 40 درصدی صدور پروانه مواجه بودند، با انجام تسهیلگری هایی که صورت گرفته است، صدور پروانه در شهر صالحیه با کاهشی مواجه نشده و اتفاقا 3 درصد تجمیع پلاک ریزدانه نیز با رشد مواجه شده است.
تاکنون بیش از 10 میلیارد تومان تخفیف برای رقم خوردن این گزارش فعلیت پیدا کرده و شهرداری صالحیه راسا و بصورت مستقل و بدون کمک هیچ نهادی توانسته چنین گزارش هایی را در حوزه نوسازی، تعدد مسکن و تحقق ساخت خودمالکی مسکن ارائه دهد که در نوع خود بی نظیر است.
این فرآیند در حوزه نوسازی در سال 1404 نیز با قوت و جدیت دنبال خواهد شد و امیدواریم که بتوانیم رکوردهای سال گذشته را در افزایش تاب آوری شهری به ثمر بنشانیم.